This site does not support your browser. Please view this site in a newer browser or on a mobile device.
Niche House

Niche House

 

This project required the total remodelling and upwards extension of an early Victorian house in North London in order to create a flexible, contemporary family home.

 

The roof was replaced with a timber clad extension to create a new upper floor and the interior was gutted leaving only the front and rear facades.

 

AMA then designed a series of fluid spaces that maximised daylight through a series of pivoting walls. The split level nature of the house offers connected family-friendly areas and contrasting views of the neighbouring gardens from the lower levels and the dramatic cityscape from the rooftop.

 

Locations: North West London, UK

Client: Private

Status: Completed 2012

Photography: Richard Chivers

 

 

Niche House
Niche House
Niche House
Niche House
Niche House
Niche House
Niche House
Niche House
Niche House